Юридически съветник на бившия американски президент Бил Клинтън по време на

...
Юридически съветник на бившия американски президент Бил Клинтън по време на
Коментари Харесай

Адвокат на Клинтън по аферата с Моника брани Кристалина Георгиева

Юридически съветник на някогашния американски президент Бил Клинтън по време на процедурата му за импийчмънт поради аферата " Моника Люински " се е заел да пази Кристалина Георгиева против нападките, че е манипулирала в интерес на Китай ранглиста на Световната банка през 2018 година Адвокат Лани Бройер от юридическата къща " Covington & Burling " изпрати  до Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд часове преди днешното му съвещание по абсурда с класацията  " Doing Business ", на което ще бъде разгледана ролята на някогашната основна изпълнителна директорка на Световната банка Кристалина Георгиева.

Адвокатът твърди, че са били позволени " фундаментални процедурни и същностни неточности " в  на юридическата адвокатска фирма " WilmerHale ", наета от борда на Световната банка за откриване на нередностите при съставянето на класацията за бизнес климата в света. Той упорства, че Георгиева е била подведена от пратениците на адвокатската фирма, че не е обект на следствие. После думите ѝ  били употребявани против самата нея.

Очаква се в съвещанието на Изпълнителния съвет представителят на Франция да поддържа Георгиева. Самата тя дефинира констатациите в доклада като " възмутителни и погрешни " и сподели, че думите й са били употребявани отвън подтекста, в който ги е изрекла. Освен това се отбрани в, изпратено в сряда до управителния орган на МВФ.

Точно преди значимото съвещание през днешния ден тя бе сполетяна от нова тягост. Агенция Блумбърг разкри, че към този момент като началник на МВФ е смекчила през юли оценката за екологичните опасности от бразилската стопанска система, откакто правителстовото на президента Жаир Болсонару възразило против някои формулировки. Ръководният състав на МВФ утвърдил отчета на 30 юли, само че часове по-късно бил изтеглен по разпореждане на Георгиева, с цел да бъде поправен. Бразилия е най-големият източник на парникови газове в Западното полукълбо след Съединените щати.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР